Flytgödsel


Spridning sker med två 25m3 tankvagnar. Vagnarna är utrustade med fyllkran för brunnar ner till fyra meters djup. Vi erbjuder släpslangspridning med 24m arbetsbredd. En av tankvagnarna är dessutom utrustad för spridning av lägre givor samt sugutrustning för tankar.

Omrörning sker med en stativomrörare som klarar av att röra om både nedgrävda och markbyggda brunnar.

Fastgödsel


Här sker spridningen med två spridare som vardera rymmer 18m3. Båda är utrustade med steg två-funktion, vilket innebär att materialet först strimlas sönder av två liggande valsar innan det trillar ner på ett utkastarbord där två vingar skickar ut gödseln på åkern. Denna funktion är väldigt allround och passar till alla typer av stallgödsel med en jämn spridningsbädd som resultat.

Vi erbjuder också lastning med egen lastmaskin när det gäller fastgödsel. Vi har Volvo lastmaskiner med tillhörande vågutrustning med god precision.

Pressning


Pressning av hö, halm och ensilage sker med tre storbalspressar samt en rundbalspress.

Storbalspressarna har balmåtten 120×70 med valfri längd (0,90m – 3,00m). Alla tre är utrustade med balsamlingsvagn och snittaggregat som kan justeras efter kundens önskemål (upp till 51 knivar). Vi erbjuder även balar med småbalar i en storbal, vilket lämpar sig mycket bra till hö.

Rundbalspressen är en flexkammarpress utrustad med snittaggregat och pressar balar upp till 1,60m.

Nyhet för 2021 är en Krone Generation 5 med 51 knivars snittverk samt multibale och samlarvagn med våg.

Vallskörd


Utförs med 8,7m slåtterekipage, 9m strängläggare, pressning i fyrkantsbal eller rundbal. Inplastning i singelbalar.

Slotterekipaget är utrustad med matta för strängläggning.

Nyhet för året är en Krone Generation 5 med 51 knivars snittverk samt multibale och samlarvagn med våg.

Entreprenad


Vi utför anläggningsarbeten med hjullastare och grävmaskin. Lastaren är utrustad med våg. Grävmaskinen är en hjulburen maskin på 13 ton, utrustad med rotortilt.

Snöröjning sker med hjullastare utrustad med 3,6m vikplog och med traktorer utrustade med 3,2m vikplogar. Vi utför även sandning och saltning.